Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μάθε το επίπεδο ενσυναίσθησης, ενεργητικής ακρόασης και αποτελεσματικότητας στο διδακτικό σου έργο

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διενεργεί έρευνα για τη μελέτη του επιπέδου της ενσυναίσθησης, της ενεργητικής ακρόασης και της αποτελεσματικότητας στο διδακτικό έργο των εν ενεργεία Ελλήνων εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και ανώνυμη. Όταν ολοκληρωθεί η συμπλήρωση του σύντομου ερωτηματολογίου από το συμμετέχοντα, εμφανίζεται στην οθόνη η βαθμολογία με διευκρινιστικά στοιχεία για τη βαθμολογική του κατάταξη και του δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσει σε μορφή PDF κάποιες γενικές πληροφορίες για την ενσυναίσθηση και την ενεργητική ακρόαση, καθώς και παραδείγματα χρήσης τεχνικών ενεργητικής ακρόασης και επικοινωνίας.

Στόχος της έρευνας είναι η καταγραφή του επιπέδου δεξιοτήτων ενεργητικής ακρόασης των εκπαιδευτικών, καθώς και η διερεύνηση συσχετίσεών τους με εργασιακούς και επαγγελματικούς παράγοντες. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ικανότητας ενεργητικής ακρόασης των εκπαιδευτικών. Η διαχείριση των πληροφοριών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διασφαλίζει απόλυτα την εμπιστευτικότητα.


Εκτιμώμενος χρόνος για τη συμπλήρωση: δεκαπέντε λεπτά, που αξίζουν όμως τον κόπο μας!




Τόσο το συγκεκριμένο τεστ της έρευνας, όσο και το υλικό που δίνεται μετά την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου της, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς στο μάθημα Project: 1. στη βιωματική δράση της Α' Γυμνασίου (Σχολική και Κοινωνική ζωή) όπου οι μαθητές μπορούν να βοηθηθούν να καταλάβουν την αξία της ενσυναίσθησης και της ενεργητικής ακρόασης για τη σχολική ζωή και 2. στις ερευνητικές εργασίες της Α' ή Β' Λυκείου. 

Το "Ερουρέμ..." κλείνει τη σημερινή του δημοσίευση προτείνοντας ως επίλογο ένα σύντομο βίντεο για την ενσυναίσθηση που βοηθάει στην ακόμη καλύτερη κατανόηση της σημασία της. 
(Όσοι επιθυμείτε να δείτε το παραπάνω βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους πατήστε εδώ. Προσοχή, όμως: δώστε βάση στην αγγλική γλώσσα, γιατί δυστυχώς υπάρχουν κάποια σημαντικά λάθη στην ελληνική μετάφραση, σε σημείο που αλλάζει τελείως το νόημα. Στα σχόλια της σελίδας του βίντεο εντοπίζονται τα βασικότερα από αυτά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε καλοπροαίρετο σχόλιο είναι καλοδεχούμενο και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από το διαχειριστή του ιστολογίου.

Related Posts Plugin for WordPress, ...